משלוח חינם! בקנייה ב-299 ש”ח | משלוחים מהירים לכל הארץ | למבצעים מיוחדים לחג לחצו כאן

איך לנקות קרש חיתוך מעץ? 5 טיפים יעילים

קרש חיתוך הוא אחד הכלים המועילים והשמישים ביותר במטבח. בדומה לכלים ומכשירי החשמל האחרים שלך, קרשי החיתוך מעץ זקוקים לתשומת לב וטיפול. שגרת תחזוקה נכונה מתחילה בניקוי יסודי.

למה צריך להקפיד לנקות את קרש החיתוך?

ישנן מספר סיבות מדוע כדאי לנקות בקביעות את קרש החיתוך. אחת הסיבות העיקריות היא שניקוי עוזר לקרש החיתוך שלך להימנע מנזק וממקסם את תוחלת החיים שלו.
חוסר בניקוי יכול להוביל לזיהום הקרש, פגיעה בעץ שלו והיווצרות סדקים.
הניקוי מסיר חיידקים, חלקיקי מזון וחומרים אחרים שנותרו מהשימוש בו.

כיצד לנקות קרשי חיתוך עץ

בין אם זה עתה רכשתם קרש חיתוך חדש ובין אם יש לכם קרש חיתוך כבר שנים רבות, הנה כמה עצות מועילות לניקוי שלו:

  1. ניקוי בסיסי עם סבון ומים
    השלב הראשון של ניקוי קרשי חיתוך עץ הוא מריחת מים וסבון, בדיוק כפי ששוטפים כלים ומכשירי מטבח אחרים. יש לשפשף את כל משטח העץ עם ספוג נקי ולשטוף היטב את שני הצדדים.
    הקפד להסיר את כל חלקיקי המזון שנותרו או קצף סבון שנותר על הקרש.
  2. חיטוי הקרש
    חיידקים יכולים לצמוח בתוך קרעים ושריטות על משטח קרש החיתוך. פגמים אלו מתרחשים באופן טבעי משימוש יומיומי רגיל.
    השתמש בחומר חיטוי כגון חומץ לבן או אקונומיקה מדוללת במים. טבלו מטלית בתמיסה שתבחרו ונגבו את משטח העץ משני הצדדים.
  3. הסרת כתמים מהקרש
    כתמים על קרשי חיתוך מעץ יכולים לקרות בקלות רבה מהכנת מזון. זה נכון במיוחד כאשר עובדים עם מזונות עם צבעים עזים, כמו עגבניות או תותים.
    אם אתה מבחין בכתם על קרש החיתוך שלך, עדיף לנקות אותו בהקדם האפשרי. כתמים הופכים קשים יותר להסרה עם הזמן.
    ניתן להסיר כתמים באמצעות פיזור כמות של מלח או סודה לשתייה על משטח קרש החיתוך. לאחר מכן, קחו ספוג או מברשת, השרו אותם במים חמים ושפשפו את האזור עד שהכתם נעלם.
    ניתן גם לנסות לחתוך לימון לשניים, להוסיף על גביו מלח ולנסות לשפשף את הכתם.
    לאחר הסרת כתם, שטפו את קרש החיתוך תחת מים פושרים למשך מספר דקות. יבשו במגבת כדי להסיר מים או רטיבות שנותרה על הקרש.
  4. הסרת ריחות לא נעימים מהקרש
    נקבוביות בקרש חיתוך עץ עלולות להכיל ריחות חמצמצים או דמויי עובש לא נעימים. כדי להעלים ריחות אלו, ערבבו כוס אבקת אפייה וכוס חומץ ליצירת “חומר מחמצן” ומרחו אותו בעזרת מטלית.
    אפשרות נוספת היא לחתוך לימון לשניים ולקרצף את פני השטח תוך החזקת הקליפה וסחיטת הלימון.
    לאחר שימוש בחומר המחמצן או בלימון, המתן כמה דקות לפני שתשטוף את הקרש במים.
  5. לסיים עם שמן ומרכך
    לאחר הסרת חלקיקי מזון, כתמים וריחות, אתה יכול להמשיך לטפל בקרש חיתוך העץ שלך על ידי מריחת שמן מינרלי לקרש חיתוך וווקס איכותי לקרש חיתוך.
    מוצרים אלו ישמרו על רמת הלחות המתאימה וימנעו מהעץ להתייבש ולהיסדק.

איך לא לנקות את הקרש חיתוך?

טכניקות ניקוי לא נכונות עלולות לגרום נזק לקרש החיתוך. הנה כמה טעויות נפוצות שכדאי להימנע מהן:

  • אל תכניס את קרש החיתוך למדיח כלים.
    מגע רב מדי עם מים יגרום להתנפחות העץ, וכתוצאה מכך יווצרו סדקים בעץ.
  • אל תניח את קרש החיתוך רטוב על פני השטח שלו.
    הנחת קרש רטוב במצב שטוח (כלומר, במצב בו חותכים עליו) יכולה לגרום למים להיספג בו, מה שעלול לגרום להצטברות של חיידקים.
  • אל תתנו לכתמים להצטבר עליו ללא טיפול.
    אם נוצרו כתמים על הקרש – הסר אותם בהקדם האפשרי. כתמים הופכים קשים יותר להסרה עם הזמן.

השקיעו בקרש חיתוך מעץ טבעי באיכות גבוהה

קרש חיתוך הוא אחד הכלים החשובים ביותר בכל מטבח. משתמשים בו בשימוש יומיומי קבוע להכנת מזון.
אם הבישול במטבח הוא חלק משמעותי בחיים שלך, תשקיע בקרשי חיתוך מעץ טבעי איכותיים, אשר עמידים לאורך זמן.
יש לנו קרשי חיתוך איכותיים במגוון סגנונות וגימורים. מוזמנים לעיין במבחר שלנו עוד היום והוסיפו למטבח שלכם קרש חיתוך חדש ואיכותי.

מארז עם חריטה - קרש חיתוך וסכין שף עם חריטה
ניקוי קרש חיתוך מעץ
קטגוריות מוצרים
מה ניתן למצוא במאמר זה?
שלח וואטצ'פ
1
לשאלות או להזמנות, לחצו עלי
שלום,
איך אוכל לעזור לך?
Skip to content
0