איך מנקים מחבת מיציקת ברזל? איך מנקים סיר מיציקת ברזל?
קודם כל כדאי לבדוק את הוראות השימוש במוצר. ישנם סוגים שונים של מחבתות וסירים, וכדאי לדעת במדויק מה המוצר שיש לך על מנת לדעת כיצד לטפל בו.
חלק מהסוגים – ניתן להכניס אותם למדיח כלים, ואילו אחרים לא.
סוגי סירי ברזל:
- סיר ברזל טבעי
- סיר יציקת ברזל / ברזל יצוק
- סיר יציקת ברזל / ברזל יצוק עם שכבת אמייל
סיר ברזל טבעי או יציקת ברזל אשר אין לא שכבת אמייל אסור להכניס למדיח כלים.
לעומת זאת, כלי יציקת ברזל שבעל שכבת אמייל ניתן להכניס למדיח כלים, אם כי שטיפה ידנית היא המומלצת על מנת לשמור על הכלי לשנים רבות.
להלן 3 כללים כיצד לא כדאי לנקות את כלי יציקת ברזל:
- אל תשתמש בסבון
- אל תשתמש בצמר פלדה
- אל תכניס אותו למדיח כלים
נכון, זה מוזר, אז איך כן מנקים את הכלי על מנת לתת לו אריכות ימים?
בצעו את השלבים הבאים ותוכלו לשמור על הכלי שלכם נקי, נטול חלודה ומוכן לשימוש חוזר.
כיצד לנקות ברזל יצוק:
חומרים
- כלי מברזל יצוק
- ספוג או מברשת נוקשה
- מטלית נקייה ויבשה או מגבות נייר
- שמן צמחי או שמן מיוחד לשימון כלי ברזל
- מלח גס
הוראות הניקוי
- אל תתנו למחבת / הסיר המלוכלך לחכות: נקו אותו מיד לאחר השימוש, כשהוא עדיין חם. אין להשרות אותו או להשאיר אותו בכיור כי הוא עלול להחליד.
- מוסיפים מים חמים: שוטפים ביד בעזרת מים חמים וספוג או מברשת נוקשה (כדאי ללבוש כפפות אם המים חמים במיוחד!). הימנע משימוש במדיח הכלים, בסבון או בצמר פלדה.
- לשפשף חתיכות דבוקות: כדי להסיר מזון תקוע, לשפשף א עם שכבה של מלח גס ומים. לאחר מכן יש לשטוף או לנגב עם מגבת נייר. שאריות מזון עקשניות עשויות להשתחרר אח”כ על ידי שפיכה נוספת של מים רותחים.
- יבשו את הכלי: יבשו היטב במגבת או יבשו אותו על הכיריים על אש נמוכה.
- שמנו את הכלי: בעזרת מטלית או נייר סופג, מרחו שכבה קלה של שמן בחלק הפנימי של הכלי. יש אנשים שאוהבים גם לשמן את החלק החיצוני.
- אחסנו את הכלי: אחסנו אותו במקום יבש.
הערות נוספות
- שימוש בסבון, צמר פלדה או חומרים שוחקים אחרים אינו סוף העולם. ניתן להשתמש בכמות קטנה של סבון עדין מבלי לגרום נזק רב – רק הקפידו לשטוף את הכלי היטב ולשמן אותו לאחר הייבוש.
- הסירו חלודה מברזל יצוק על ידי שימוש בצמר פלדה או על ידי שפשוף עם חצי תפוח אדמה ואבקת סודה לשתייה (ברצינות, זה עובד!).