איך לבחור קרש חיתוך?
זו שאלה שבטח שאלתם את עצמכם כמה וכמה פעמים, הרי יש כל כך הרבה סוגים שונים של קרשי חיתוך ומגוון רחב מאוד של סוגי עצים מה שהופך את בחירת קרש החיתוך לנושא מורכב.
בנוסף עיצובים שונים ומשונים ותוספות שאנחנו רואים יכולים מאוד לבלבל.
אז איך אני אבחר את הקרש שהכי מתאים למה שאני מחפש?
איך לבחור קרש חיתוך מהקל לקשה – קדימה מתחילים!
מה המטרה של הקרש שאנחנו מחפשים לרכוש עכשיו?
בחלק זה נפרט על השימושים המרכזיים וניתן דגשים איזה קרש יתאים לכל סוג שימוש.
קרש חיתוך לעבודה יומיומית במטבח
האם הקרש יהיה מיועד בעיקר לעבודה במטבח? חיתוך ירקות והכנת סלט, עבודות הכנה לתבשילים כאלו ואחרים ופעולות חיתוך יומיומיות סטנדרטיות במצב כזה נחפש את התכונות הבאות:
- קרש חיתוך בגודל שיהיה קל לאחסן במטבח (אנו ממליצים על ממוצע של 40/25 ס”מ או גודל דומה).
- נחפש קרש חיתוך שלא יהיה כבד מידי לעבודה יומיומית הרי אנחנו רוצים להזיז אותו הרבה ממקום למקום ולשטוף אותו לא מעט.
- עובי קרש סטנדרטי (קרש עבה מידי יהיה יותר קשה לאחסון) העובי המומלץ הוא סביב 2 ס”מ.
- לרוב נעדיף קרש חלק ללא תעלה לנוזלים – וזה כדי שמה שאנחנו חותכים יכנס בצורה פשוטה וקלה לקערה או הסיר מבלי שיתקל בתעלה שבקצה הקרש.
קרש חיתוך לבשר
קרש חיתוך לבשר נפוץ מאוד בשנים האחרונות ויש מגוון רחב מאוד של סוגים וגדלים. אלו ההמלצות המרכזיות שלנו לבחירה נכונה:
- תעלה היקפית לנוזלים של הבשר – התעלה תעזור לשמור את כלל הנוזלים על הקרש ולמנוע מהם לנזול אל עבר השולחן / השיש ואפילו הבגדים שלנו לעתים.
- הגודל הוא חשוב – לכל אחד יש דרך שונה לעבוד עם בשר. יש כאלה שאוהבים סטייקים ולכן קרש בגודל סטנדרטי יספיק להם, ויש כאלה שאוהבים נתחים שלמים, במיוחד אנשים בעלי מעשנה שמכינים נתחים גדולים מאוד צריכים לקחת בחשבון ולקנות קרש שידע להכיל נתח כזה.
- משקל הקרש – המשקל פחות משמעותי כאשר קרש החיתוך מיועד לבשר כי הבשר ממילא כבד ולכן למשקל הקרש עצמו אין הרבה השפעה.
- גומות למלח ופלפל – תוספת מגניבה מאוד שנמצאת בחלק מהקרשים והיא מאפשרת לנו להניח מלח ופלפל בשני גומות ככה שלכל מקום שהבשר הולך הם הולכים איתו – אהבתם? יש לנו קרשי חיתוך עם גומות למלח ופלפל באתר.
קרש חיתוך שהוא גם קרש הגשה
בעיקר לבשר אבל לא רק.
קודם כל צריך להבין שגם וגם זה אחלה! ולפעמים אפשר למצוא את המוצר המדויק שבאמת יתן מענה טוב לשני הדברים – גם לחיתוך וגם להגשה. איך בוחרים קרש חיתוך שהוא גם קרש הגשה?
- שיהיה לבוצ’ר ידית – זה מוסיף מאוד לנוחות בהגשה ועוזר לקרש להיות גם וגם.
- גודל הקרש – קרש הגשה לרוב ידרש להיות גדול יותר כדי שיהיה נוח להניח עליו כמות מכובדת על השולחן ולכן לרוב נרצה קרש שיתאים לכמות הבשר אותה אנו מגישים (המלצה שלנו תמדדו עם מטר באמת איזה גודל אתם צריכים).
- משקל הקרש – כאן המשקל חשוב יותר ולכן נמליץ על קרש לא עבה כדי שלא יהיה כבד מידי. ישנה חשיבות גם לסוג העץ, שכן סוגי עצים מסוימים שוקלים יותר. (תשאלו את שירות הלקוחות אודות הקרש הספציפי הם ישמחו לענות לכם).
- בחרו קרש עם מקום למלח ופלפל – השקעים האלה מוסיפים מאוד כשאר אנו מדברים על הגשה לשולחן. זה מוסיף לחוויה כשאר כל אחד יכול לטבל לעצמו כמו שהוא אוהב ישירות מהקרש.
- בחרו קרש עם תעלה לניקוז נוזלים – חשוב כאשר אנו מגישים לשולחן אנחנו לא רוצים שהנוזלים יגיעו לאחד הסועדים או ילכלכו את השולחן ולכן חשוב להקפיד על תעלה לניקוז הנוזלים.
עץ קשה או עץ רך? זו השאלה
סוג העץ ממנו הקרש שלנו מיוצר יכול להשפיע רבות על הנראות שלו ועל אורך החיים של הקרש.
השאלה האם לייצר את הקרש שלנו מעץ מאוד מאוד קשה או עץ רך הינה ויכוח עתיק בין העולם המערבי לעולם היפני – אל תדאגו אנחנו כאן כדי להכריע!
אז מה השוני בין קרשי חיתוך מעץ רך לעץ קשה?
- עץ רך – קרש מעץ רך מייצר פחות התנגדות לסכין ולכן הסכין נשארת חדשה לזמן ארוך יותר. עם זאת, הבלאי של קרש מעץ רך יהיה מהיר יותר ונצטרך להחליף אותו לעיתים קרובות.
- עץ קשה – הקרש מעץ קשה בעל עמידות טובה יותר לאורך זמן. הוא מחזיק יותר זמן ובאופן טבעי הינו דחוס יותר ולכן גם סופג פחות נוזלים ונשאר סטרילי לזמן ארוך יותר, עם זאת הוא שוחק את הסכין מהר יותר.
אז באיזה קרש לבחור – הפתרון שלנו:
לבחור בעצים קשים אבל לא קשים מידי – למשל אגוז אפריקאי נחשב עץ קשה אבל הוא אינו קשה ברמה כזו שפוגמת בחדות הסכין. הוא נשאר עמיד לאורך זמן וקל לשמור עליו בשימוש יומיומי. בדומה לעץ האגוז האפריקאי, כך גם עץ השיטה והאלון (יש עוד מגוון עצים שיכולים להתאים ותוכלו למצוא אותם אצלנו באתר).
עיצוב או צבע של קרש החיתוך
הדבר האחרון יהיה הטעם האישי שלנו.
אחרי שחיברנו את כל המרכיבים הפרקטיים בהחלטה וצמצמנו את האפשרויות נשאר לנו להחליט מה נראה לנו הכי יפה.
איזה קרש חיתוך הכי יתאים ספציפית למטבח שלנו, בגודל האחסון וגודל משטח העבודה שעליו נניח את הקרש.
יש כאלה שמאוד אוהבים קרשי חיתוך עם ידית, זה נוח להם להרים אותם כשהם מלאים באוכל ונוח להם לתלות אותם בסוף השימוש.
ויש כאלו שבדיוק הפוך, מרגישים שהידית זה מקום מבוזבז ומעדיפים קרש שלם ללא ידית.
מקווים שהצלחנו לעשות לכם סדר – איך לבחור קרש חיתוך ולקבל החלטה נכונה יותר!
נשמח לעזור ולייעץ לכם בוואטספ כדי שתבחרו בדיוק את מה שחיפשתם.
צרו איתנו קשר.